Gisteren heeft het schepencollege beslist dat korfbalcluob Vobako uit Lichtaart een substantiële financiële steun krijgt 125.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld. Dit wordt aangelegd op de sportvelden in de Meulestraat in Lichtaart. Volgens de planning wordt het terrein nog dit jaar aangelegd.

Vobako mag zich met meer dan 300 leden met trots de grootste korfbalclub in Vlaanderen noemen. Hun jeugdwerking draait op volle toeren en met de seniorenploeg handhaaft de club zich al jarenlang op het hoogste niveau.

De club speelde tot nog toe hun buitencompetitie op natuurlijk gras, terwijl de aanbevelingen van de korfbalfederatie alsmaar strenger worden. Zo ontstond de behoefte om ook zelf over een kunstgrasveld te kunnen beschikken.

Met het collegebesluit  engageert het gemeentebestuur zich om de club met een belangrijke infrastructuursubsidie tegemoet te komen. Vobako zelf is de afgelopen periode ook niet bij de pakken blijven zitten, en heeft zeer concrete plannen klaar voor de realisatie van twee kunstgrasvelden.

Deze legislatuur zijn er zeker nog 3 andere verenigingen die kunnen rekenen op steun van het gemeentebestuur. Het gaat telkens om verenigingen die zelf de handen mee uit de mouwen steken voor hun bouwproject. Heel recent werd de indoor-ruiterhal van LRV Kasterlee plechtig geopend.

Op 21 mei wordt het nieuwe clublokaal van de Kastelse Kajak Klub in Houtum plechtig geopend. Ook jeugdvereniging KLJ Kasterlee is met de hulp van een projectsubsidie van 125.000 euro volop bezig met de grondige renovatie en de uitbreiding van hun jeugdlokaal in de Melkstraat.

Het is duidelijk dat het gemeentebestuur van Kasterlee volop de kaart van de samenwerking met de verenigingen blijft trekken. Deze samenwerking werpt ook volop vruchten af. Onder meer de sportverenigingen Vobako, LRV Kasterlee en Kastelse Kajak Klub zijn hiervan het bewijs.